Voiluodon Terapiahevoset

Keitä laumaamme kuuluu?

Tallimme Voiluodolla on yhdeksän hevosen ja ponin koti. Ne asuvat pihatossa, jossa ne saavat elää laumassa. Pihattoasuminen lisää hevosten hyvinvointia, koska ne voivat siellä liikkua vapaasti, levätä halutessaan tai seurustella lajitovereiden kanssa. Kesällä hevoset laiduntavat ympäröivillä pelloilla.

Laumaamme kuuluu hevosten lisäksi suomenlampaita, ankkoja, kaneja, kissoja ja koiria. Kaikki eläimet saavat elää lajilleen tyypillistä elämää ja ovat tarpeen mukaan erilaisissa vuorovaikutteisissa harjoituksissa mukana. Ihmisille haluamme tarjota tilaisuuden kokonaisvaltaiseen toimintaan hevostemme ja muiden eläintemme parissa. Niillä on myös ihan omia tehtäviä. Lampaat raivaavat ahkerasti lähialueen kasvustoa ja kissat huolehtivat, että hiiret pysyvät poissa tallista. Ankat puolestaan pitävät lammen ja sen ympäristön puhtaana. Koirien tehtävä on ilmoittaa vieraiden ja asiakkaiden saapumisesta. 

Eläinten hyvä hoito ja käsittely on meille erityisen tärkeää. Eläimet ovat meille yksilöitä; ystäviä ja perheenjäseniä - eivät välineitä tai toiminnan kohteita. Eläinavusteisiin palveluihin liittyy aina eettinen näkökulma. Vaikka asiakkaat maksavatkin eläinten kanssa toimimisesta, myös eläimellä on oikeus tuntea olonsa turvalliseksi ja tulla kuulluksi.